Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2007 08:40 - Вопиущай несправедливосъ
Автор: ocet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2177 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 20.06.2007 11:49


image

Само 3 дни след като споделих в частен разговор идеята мъже да взимат фамилиите на жените си... и какво виждам днес във ежедневник:


Нова мода: Мъже взимат името на булките си Всяка втора дама пише с тире фамилията си след брака
СОФИЯ. Традициите не са това, което бяха. Родните съпрузи оставиха в историята неписаното правило булките да носят фамилията на мъжете си след брака. Все по-често младоженецът приема третото име на жена си вместо обратното, както беше досега след сключване на граждански брак.
Млади момчета намират за много романтично да се окичат с името на обичната жена. Така засвидетелстват уважение към семейството на половинката и предразполагат баща й, коментираха брачни консултанти. В декларациите, които младоженците задължително попълват преди венчавката, има условие: Всеки един от съпрузите трябва да посочи името, което иска да придобие с брака. Никъде не е изрично казано, че само жената може да вземе фамилията на мъжа. Понякога съпрузите прибягват до тази крачка, ако са силно притиснати от властната си половинка. Взех името на жена си, защото искам да скъсам с рода си, никак не се разбираме, призна мъж, сключил брак преди месец в столицата.
Много млади девойки пък предпочитат да запазят моминските си фамилии. Това също е израз на еманципацията у нас. Преди само висшистките, които дължат образованието на лишенията на родителите си, предпочитаха да се представят в обществото с фамилията на рода си. Сега всяка втора жена у нас запазва името на баща си и прибавя с тире фамилията на съпруга си, споделиха от столичен ритуален дом. Така хем угаждат на половинката си, хем радват и родителите си.
Александра Златинова

Крадци на идеи :(


Тагове:   несправедливосъ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. joker07 - имам предложение:
20.06.2007 09:16
всяка новородена мисъл да бъде патентована, преди да бъде използвана в разговор, написана или просто избълнувана насън.
значи говориш си с някой и изведнъж в главата ти се пръква блестяща идея, а езикът неистово те засърбява да я изплюе. Но не - налагаш си драконовски мерки, стискаш зъби, търчиш до патентното ведостмсто и завеждаш под съответния номер своята идея. Нека после някой си позволи да я пипне - съд до дупка и тлъсти обезщетения :)))
цитирай
2. ocet - тъжното е...
20.06.2007 09:27
че не е сефте :( и не мога да стискам невероятните идеи простоооо :)
цитирай
3. pti - и квоооо
20.06.2007 09:31
пак ли за теби остана 'гъбата с оцета'

:('
цитирай
4. ocet - тва е
20.06.2007 13:04
wet blanket съдбааааа
цитирай
5. candysays - :( Ух, киселкоооо...
21.06.2007 11:07
Що тъй тъ крадът?
Ама идеята верно гениалнъ!!!

Подкрепям jokera- другию път търчи първу у патентноту ведомство!
:)
цитирай
6. ocet - горката ас...
21.06.2007 11:12
закусвам лук, вечерям прас с мойте идеи, винаги прецакана и окрадена... да не казвам колко мои реплики витаят по зарадни крила и в ефира, ам нА, като не си мълча ми само лая :)

Сега тука само ще загатна, че очаквам някой да плете матриал за музьото - мъзката-муза, туй е съфсем нова-новеничка идея (отново мой) :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ocet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 124803
Постинги: 30
Коментари: 128
Гласове: 3081
Архив